Яна Данаилова

Яна Данаилова – дипломиран нутриционист, Председател на Сдружението на нутруционистите в България и на Сдружение “Здраве за децата на България”, квалифициран терапевт по биоенергия и психокибернетика към БАН. Докторант по “Международен бизнес” към катедра “Международна икономика и политика, дисертация на тема “Икономичексият потенциал на био продуктите”. Към настоящия момент изучава две магистърски степени на обучение по дисциплините “Физиология на животните и човека” и “Мениджмънт на храненето и храните”. Официален представител на Европейския Вегетариански съюз, посредстом Българско Веге Общество, за знака V-label на територията на Република България. Притежава сертификат за учител по йога към Международната йога асоциация за стиловете – ащанга, хата, както и сертификат за йога за деца към Българската йога федерация и управлява собствено холистично студио VitaYana Holistic Lifestyle & Yoga Studio.

В своята практика проповядва тезата на Хипократ “И нека храната бъде наше лекарство и лекарството наша храна”. Дълбоко вярва в целебната сила на храната, като средство да съхраним своето здраве, жизненост, тонус, енергия, да забавим процесите на стареене и да си гарантираме дълголетие и качество на живот.

От няколко години специализира в областта на персоналните консултации, изготвя индивидуални хранителни и двигателни планове, както и води ежедневни практики и тренировки, с цел редукция на телесното тегло, стягане, оформяне на тялото или цялостно тонизиране на организма. Участвала е в редица семинари на тема здравословно хранене и личностно развитие, както и е организирала йога ритрийти и спортни лагери по българското черноморие и в планината.

Личната й кауза – здравословно детско хранене, материализира в информационна кампания и кулинарни презентации с ученици с цел повишаване културата на хранене и подобряване хранителните навици на децата, като средство за ефективна превенция.

От 2016 година в продължение на 2 години ежеседмично участва със своя рубрика за здраве и духовно развитие “Моят живот” в Канал 3, от 2017 година и ежеседмично участие на здравословни тематика в сутрешния блок на Bulgaria On Air, от 2018 година в сутрешния блок на Канал 1 – “100% будни” и ежесечнима рубрика на тема “Здраве” в Радио София. Яна е автор и в списание 9 месеца, с ежемесечна  рубриката “Здраве с Яна Данаилова”.

Напълно отдадена на страстта си “Здравето” с радост и готовност споделя своите опит и знания. Вдъхновена от все по-нарастващия интерес към здравословния начин на живот и хранене, стартира своя рубрика “Моите рецепти”, в която споделя кадри от своята кухня. В своя блог редовно публикува актуални материали на здравна тематика, както и лесни, вкусни здравословни рецепти.

Яна дълбоко вярва в максимата, че ние сме това, което ядем и работи активно все повече хора да осъзнаят значимостта на храната като едно от най-ефективните средства за здравна превенция и недопускане на болестния процес.