Елена Немцова

Елена Немцова притежава близо 30-годишен опит в сферата на образованието.

Завършила е Националната музикална академия, със специалност пиано на изпълнителско и педагогическо ниво, и клавирен съпровод. Професионалната си кариера започва като корепетитор в Националната музикална академия и водещ на клас по пиано в Читалище „Възраждане”. Била е асистент по пиано във Факултета за начална и предучилищна подготовка към СУ „Св. Климент Охридски”.

От 1992 г. г-жа Немцова е основател, директор на частно средно езиково училище ЕСПА, на което е и едноличен собственик. Тя е автор и на уникалната авторска образователна концепция, по която работи училище ЕСПА. Елена Немцова създава и бранда FUNDAY, разработвайки уникална методика за изучаване на английски език за деца между 4 и 10 годишна възраст, както и артистичния модул FUNDAY ART ACADEMY, който предлага на децата от 10 до 15 годишна възраст възможност да развият своите артистични дарби и интереси в 6 различни ателиета по изкуства.

Освен с образователна и възпитателна дейност, г-жа Немцова се занимава активно и с благотворителност, социални дейности и проекти в сферата на културата. Тя е президент на Lions Club в България, както и съпредседател на „Националното сдружение на евроклубовете в България”.

Личните й интереси са свързани с музика, литература, спорт, туризъм.

Владее френски и руски език. Омъжена, с две деца.